RASAT – Durban, 6 Nisan 2018

Durban, yaklaşık 2 bin 300 kilometrekare metropol alanıyla Güney Afrika Cumhuriyeti KwaZulu-Natal bölgesinin Hint Okyanusu kıyısındaki en büyük kentidir.  Johannesburg’tan sonra Güney Afrika’nın ikinci en önemli üretim merkezidir. Astropikal iklimi ve geniş sahilleriyle 3.5 milyon nüfusa sahip olan Durban, turizmin en önemli merkezlerinden biridir.

Afrika’daki en işlek konteyner liman, Durban’ da bulunmaktadır. 1970’lerde turistleri karşılayan bir turizm merkezi olarak kentin sahil bandı Altın Şerit (Golden Mile) geliştirilmiştir. Durban’ın en popüler plajları Golden Mile sahil bandı üzerinde yer alır. 2009’un sonlarından 2010 FIFA Dünya Kupasına kadar tekrar üzerinde çalışılmıştır.

Şehir, son yıllarda yapılan önemli altyapı yatırımları sayesinde önemli bir kongre merkezi olarak da öne çıkmaktadır. Şehirdeki, The International Convention Centre (ICC) Kongre Merkezi, Afrika’nın en önemli, 2005 yılında ise dünyada dördüncü en büyük kongre merkezi seçilmiştir.

Portekizli kaşif Vasco da Gama’nın Durban’ı görmesine kadar bölgeyle ilgili yazılı bir kaynak bulunmadığından, Durban’da ilk yerleşimcilerle ilgili çok az şey bilinmektedir.

Kaynak

  • http://www.yoldasin.com/guney-afrikanin-en-zengin-ucuncu-kenti-durbani-biliyor-musunuz/
  • http://www.wiki-zero.net/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvRHVyYmFu

Orjinal çözünürlüklü RASAT görüntüsünü  www.gezgin.gov.tr adresinden indirebilirsiniz.