Porsuk Barajı
2 Ocak 2016

RST_Eskisehir_20150102
Eskişehir, 2 Ocak 2016 Rasat uydu görüntüsü

Bu görüntüde zemindeki kar çok parlak bir şekilde göze çarpıyor. Günlük hayatta kullanılan tüm fotoğraf ekipmanları gibi uydunun üstündeki görüntüleyicinin de belirli bir “dinamik aralığı” bulunmaktadır. Diğer bir deyişle, belirli bir aydınlık ve belirli bir karanlık seviyesinde detay kaydedilebilir. Görüntüleyicinin ayarlarını değiştirerek daha parlak bölgelerden de detay alınabilir, ama bu durumda görüntüdeki görece karanlık bölgeler iyice karanlık hale gelecektir.

Bu görüntüde ise tam tersi yapılmış, görüntüleyicinin kazanç ayarları karanlık bölgelerden detay kaydedecek şekilde düzenlenmiştir. Bu durumda, karla kaplı olan görece parlak bölgeler daha da parlak hale gelmiş ve belli oranda detay kaybedilmiştir.

 

RST_688_porsukcayi
2 Ocak 2016, Porsuk Barajı, Rasat uydu görüntüsü

 

Porsuk Barajı
2 Ocak 2016
” üzerine bir yorum

  1. Bir bölümü Eskişehir ilimiz içerisinde bir bölümü Kütahya ilimiz sınırları içerisinde kalan Porsuk Barajı 2014 yılında yaşanan kuraklık ve bilinçsiz sulama gibi nedenlerle suyunun yaklaşık yüzde 60’ını kaybetmişti. Özellikle 2014 yılı öncesindeki 3 yıl boyunca kar yağışı alamamış olması bu durumu tetiklemişti.
    Görüntülerde açıkça görülebilen kar örtüsü sayesinde kaybedilen suyun önemli bir kısmının geri kazanıldığı/kazanılacağı söylenebilir. Hatta uzaktan algılama ve örüntü tanıma analizleri ile görüntüde yer alan kar örtüsünün ne kadarının suya dönüşeceği bile hesaplanabilir.
    Köyüme çok yakın olan bu beldenin görüntüsünü paylaştığınız için çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.